In Het Witte Dorp, gelegen in de wijk Nieuw-Krispijn in Dordrecht worden 143 nieuwe woningen gerealiseerd. Dit nieuwbouwproject vormt een belangrijk onderdeel van een uitgebreide herontwikkeling in de wijk. Het project bestaat uit 14 koopwoningen en 129 huurwoningen. De huurwoningen bestaan uit 39 eengezinswoningen en 90 appartementen.

De 14 koopwoningen onder de naam Lot’s Hof, zijn sinds kort in de verkoop. Deze woningen worden als eerst aangeboden bij huurder uit de Drechtsteden die van sociale huur de stap naar een koopwoningen willen maken.

In 2050 moeten alle gebouwen volledig energieneutraal zijn (ENG). Vanaf 2030 moet nieuwbouw al energieneutraal worden opgeleverd. Een belangrijke tussenstap hierin is het bouwen van Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Pascaline Stook, adviseur duurzaamheid bij KVMC, maakt energieprestatieberekeningen om te voldoen aan de BENG-eisen.

In dit nieuwbouwproject, met appartementencomplexen en grondgebonden woningen, was de TOjuli-eis van kracht. Maar deze werd overschreden. Lees ons artikel waarin Pascaline vertelt hoe zij dit heeft opgelost!

Locatie: Dordrecht Opdrachtgever: Van Wijnen Ontwerp: KAW Architecten

Onze blogs