Herontwikkeling V&D Eindhoven 

Het oude V&D pand wordt herontwikkeld tot een mix van retail, flexibele werkplekken en horeca. Microlab, aanbieder van flexibele werkplekken en atelierruimte, zal 400 werkplekken aanbieden in het voormalige V&D pand. Naast werkplekken komen er ook gezamenlijke voorzieningen als vergaderzalen en op de 5e etage een bedrijfsrestaurant met een prachtig uitzicht over de stad.

Het voormalige V&D pand kent een lange geschiedenis. Om deze reden heeft de architect Kentie & Partners ervoor gekozen om de bestaande constructie van het pand intact te houden en de constructie weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Het gebouw wordt voorzien van een vliesgevel met veel glas. Om meer licht en ruimte te creëren in de straat worden de bovenste lagen het pand volledig gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt een groen dakpaviljoen gerealiseerd met rondom een terras om zo bij te dragen aan de vergroening van de binnenstad.

abcnova behartigt in de herontwikkeling de belangen van MN namens de opdrachtgever Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek, en begeleidt het gehele proces. Ingenieursbureau KVMC is als installatieadviseur ingeschakeld om alle installatietechnische, comfort- en duurzaamheidseisen in het ontwerp te integreren.

Op dit moment ronden we de fase Definitief Ontwerp in bouwteam af en is de omgevingsvergunning verkregen. Op naar de volgende fase, waarin bouwpartner Heerkens van Bavel Bouw BV de regie krijgt over de uitwerking van het Uitvoeringsgereed Ontwerp en aansluitend de Turn Key realisatie.

Onze blogs