Looiershof 1 – 11 langjarig verhuurd aan de gemeente Rotterdam 

Office Value Fund NV vertegenwoordigd door Profound Asset Management heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten met de Gemeente Rotterdam voor het volledige kantoorgebouw aan de Looiershof 1-11 te Rotterdam.

Het kantoorgebouw van circa 4750m2 betreft een herontwikkeling van een oude leerlooierij uit 1906, welke in 2004 volledig is gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw.

Afgelopen jaar is Ingenieursbureau KVMC benaderd door de eigenaar om hen te adviseren hoe het gebouw duurzaam te renoveren. KVMC heeft diverse varianten naast elkaar gezet waarbij wensen en eisen vanuit de opdrachtgever vertaald zijn in verschillende installatieconcepten. Aanvullend is van alle varianten een begroting incl. terugverdientijden opgesteld. Op deze wijze hebben wij de opdrachtgever instaat gesteld om op basis van het PvE en het budget een wel overwogen keuze te maken.

Op dit moment is de installateur druk bezig om het gekozen installatieconcept in te passen in het gebouw. Na de grootschalige renovatie waarmee het pand volledig zal worden vernieuwd, neemt de gemeente het pand vanaf medio mei 2018 in gebruik. Diverse gemeentelijke afdelingen zullen hun intrek nemen in het gebouw wat voorheen gedeeltelijk dienst deed als een stadsdeelkantoor.

Onze blogs