Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Wooncomplex met hardloopbaan op het dak, dit is Central Park 

Het allereerste wooncomplex ter wereld met een hardloopbaan op het dak. Niet voor niets is de bijnaam van het project Central Park op de Coltbaan in Nieuwegein The Fittest Building.

Het nieuwbouwproject Central Park van Plan Vastgoed komt op de plek van een voormalig datacentrum in de gemengde leefwijk Rijnhuizen. Naast de aanwezigheid van kantoren ligt de nadruk in dit gebied met 2500 woningen straks op wonen en leven. Een mooi voorbeeld hiervan is het woongebouw The Switch waar KVMC eerder al de advisering in bouwfysica voor haar rekening nam.

Onze betrokkenheid bij het gezondste gebouw van Nederland gaat nog een stapje verder. “We zijn van het begin tot het einde bij alles betrokken. Bouwfysica, installatietechniek, duurzaamheid, brandveiligheid. Met alles wat we in huis hebben” vertelt Loran van der Kooij.

Een groot voordeel voor de opdrachtgever, vult zijn collega Theo Versluis aan. “Central Park is een ambitieus plan met ingewikkelde vormen. Dat geeft uitdaging voor de installatietechniek. Door vanaf het begin van het ontwerpproces betrokken te zijn, kon KVMC in een vroeg stadium aangeven wat de consequenties van bepaalde keuzes zouden zijn. Zodoende kon het ontwerp snel geoptimaliseerd worden, wat problemen en extra kosten in de toekomst voorkomt.”

Behalve met de 160 meter lange hardloopbaan op het dak onderscheidt Central Park zich straks nog op andere wijze. Hoewel het duurzame gebouw al zonder toepassing van zonnepanelen zou voldoen aan alle eisen van de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen), kiest Plan Vastgoed er toch voor om deze te plaatsen. Een statement, aldus Versluis. “Dat hoort bij de uitstraling van een gebouw en de ambitie van de opdrachtgever.”

Klunder Architecten is verantwoordelijk voor architectonisch ontwerp, Central Park wordt eind 2024 opgeleverd.

Onze blogs