Appertementencomplex ’t Loon

Het appartementencomplex ’t Loon, ook wel bekend als de Homerusflat, is in 1968 gerealiseerd boven het gelijknamige winkelcentrum ’t Loon te Heerlen. De appartementen zijn ruim en efficiënt opgezet, karakteristiek voor de periode waarin ze gebouwd zijn, met een mooi uitzicht over de directe omgeving en Heerlen.

De appartementen zijn echter aan een grondige facelift toe om aansluiting te vinden bij de huidige vraag vanuit de woningmarkt. In dat kader heeft 3W Vastgoed als eigenaar van het complex KVMC gevraagd het bouwmanagement over de renovatie van de appartementen op zicht te nemen. Niet alleen de bouwkundige maar ook de technische aspecten van het renovatieproject vallen daarbij onder de verantwoordelijkheid van KVMC. De synergie tussen bouwmanagement en technisch advies en de diversiteit aan disciplines binnen KVMC maakt dat wij in staat zijn integrale oplossingen aan te dragen binnen de gestelde projectkaders en daarmee de juiste partij voor deze opdracht.

De werkzaamheden van KVMC omvatten de totale coördinatie, begeleiding en het toezicht om de genoemde appartementen in een zo kort mogelijke termijn verhuurgereed te maken. Om dit resultaat te bereiken wordt direct gebruik gemaakt van de door 3W Vastgoed voorgeschreven partijen. Het uitwerken van het totale renovatievoorstel geschied in nauwe samenspraak met deze partijen en de opdrachtgever.

Het appartementen complex bestaande uit 13 bouwlagen waarvan de lagen 2 tot en met 4 kantoren betreft en de lagen –1 tot en met 1 het winkelcentrum, de hoofdentree tot de appartementen en parkeergarage. Op iedere bouwlaag bevinden zich 4 appartementen die laag voor laag gerenoveerd moeten worden. In hoofdlijnen komt de renovatie neer op aanpassing van de woninggebonden elektrotechnische installatie, vervangen badkamer en toilet, vervangen keuken, nieuwe CV en waterinstallatie en algeheel schilderwerk.

Locatie: Heerlen

Onze blogs