Kantoorgebouw De Colonel, waarin het Maastrichtse kantoor van KVMC is gehuisvest, is een klassiek en tegelijkertijd modern gebouw, waar in de handtekening van de Berlijnse architect Hans Kollhoff duidelijk te herkennen is. Statigheid zonder pompeus te worden. Imponerend zonder afstandelijkheid. Langs de voorzijde van De Colonel loopt een zeven meter hoge colonnade met een mozaïekvloer van verschillende soorten natuursteen. De messing hanglampen geven hierin de minutieuze detaillering duidelijk weer. Net als alle andere materialen. De gevels van De Colonel zijn opgetrokken uit handgemaakt steen met daarboven blauwe hardsteen. De daken zijn van koper. Binnen zijn warme, klassieke materialen op een moderne manier toegepast. Mahoniehouten panelen. Koperen trapleuningen. En op de begane grond prachtige terrazzovloeren. De ambitie en internationale allure zijn hier duidelijk zichtbaar en voelbaar.

Het gebouw voorziet in ca. 20.000 m² aan kantoorruimte verdeeld over een drietal bouwdelen. Op de begane grond zijn commerciële ruimten gehuisvest terwijl op niveau -1 een parkeergarage is ondergebracht voor ca. 270 plaatsen.

De toegepaste technische installaties zijn op een harmonieuze wijze opgenomen in het esthetische ontwerp. De “stuck” klimaatplafonds voorzien naast een fraai aanzien in hoge graad van comfort, zowel in de winter- als de zomerperiode. Standaard zijn alle kantoorruimten uitgevoerd met een computervloer, deze geven in combinatie met het klimaatplafond een extra dimensie aan het begrip flexibiliteit. Op energetisch vlak zijn hoogwaardige technieken toegepast zoals lage temperatuur verwarming en hoge temperatuur koeling waarbij de koudecentrale is uitgevoerd met een koeltoren.

De ondergrondse parkeergarage is voorzien van een rookwarmte afvoerinstallatie waarvan de uitmonding in het stationsplein is geïntegreerd. Het stuwventilatiesysteem verzorgd een goede doorspoeling van ventilatielucht in de garage terwijl bij brand een rookscheiding wordt gecreëerd.

Business Center

Kleine(re) bedrijven hebben vaak geen permanente behoefte aan vergaderruimten. Of aan een eigen bedrijfsrestaurant of businesscafé. Daarom voorziet De Colonel in een Business Center, gelegen op de begane grond. Het Business Center omvat een multifunctioneel bedrijfsrestaurant exclusief bestemd voor huurders. Het businesscafé biedt huurders en bezoekers lunch, borrel en diner. Professioneel en flexibel. Verder beschikt het Business Center over een aantal vergaderruimten met hedendaagse audiovisuele apparatuur en andere faciliteiten. Outsourcing van niet-kernactiviteiten en de aanwezigheid van vergaderruimte buiten de eigen werkvloer betekent kostenbesparing. De kosten van het Business Center worden per gehuurde vierkante meter doorberekend. Kleine(re) bedrijven kunnen dus tegen relatief lage kosten gebruik maken van deze kwalitatief hoogstaande faciliteiten en diensten.

Locatie: Maastricht

Onze blogs