Nieuwbouw gemeentewerf in Papendrecht opgeleverd

Gemeentewerf Papendrecht

De gemeentewerf in Papendrecht is er helemaal klaar voor. De buitendienst van de gemeente kan gebruik maken van een nieuw gebouw, gelegen aan de Willem Dreeslaan. Met alle duurzame toepassingen en voorzieningen is dit een echte aanwinst voor Papendrecht.
In opdracht van de Gemeente Papendrecht is een compleet nieuw gebouw met grote voertuigenstalling (remise), werkplaats met hefbrug, kleedruimtes en sanitaire ruimten ontworpen. Ook een kantoor, kantine en spreekruimtes ontbreken er niet. En wat te denken van de zoutopslag t.b.v. de winterse gladheidsbestrijding? Ook die is opnieuw opgebouwd en in het pand geïntegreerd.

Naast Ingenieursbureau KVMC bestond het team uit, Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs, Mies Architectuur, Van Es Architecten (bouwkundige uitwerking), de uitvoering was in handen van BMN de Klerk.

De uitdaging vanuit de gemeente Papendrecht was om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Met hoogwaardige installaties en een gebouwschil met een hoge isolatiewaarde. Een extra uitdaging daarbij was de in het bestemmingsplan vastgestelde geringe toegestane bouwhoogte, maar ook dit lukte. We konden uiteindelijk alle installaties inpassen in het ontwerp. Zoals de warmtepompen, luchtkanalen, LED verlichting, slimme regelsystemen en de 274 zonnepanelen op het dak.

Onze blogs