Start installatieontwerp transformatie Schakelstation 150 KV 

In opdracht van Looye vastgoed en Van Arnhem Bouwgroep is ingenieursbureau KVMC uit Dordrecht gestart met het installatieadvies voor het project Schakelstation 150 KV te Dordrecht.

Hergebruik van het gemeentelijk monument aan de Noordendijk hoek Oranjelaan in Dordrecht, dat tot voorjaar 2018 in gebruik zal zijn als schakelstation voor de regio. Het monumentale gebouw dateert van 1940 en is ontworpen door architect George Hammerpagt, die ook verantwoordelijk is voor de kleinere schakelstations aan de Oranjelaan en andere nutsvoorzieningen elders in Nederland. Groeneweg en van der Meijden architecten is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp van de transformatie.

Door een groot gedeelte van het dak te verwijderen ontstaat een grote binnenplaats. Op de begane grond van de binnenplaats komen overdekte parkeerplaatsen. Daar boven wordt een aantrekkelijk woondek gemaakt met terrassen voor de woningen, kinderspeelplekken en veel groen. Twee kernen met liften en trappen op de binnenplaats geven toegang tot de galerijen.

​In de gevels aan de Oranjelaan en aan de westkant worden grote rechthoekige gaten gemaakt met loggia’s die de woningen van voldoende daglicht voorzien. Op de bovenste verdieping zijn een aantal penthouses ontworpen met wijds uitzicht op de omgeving, o.a. het Wantij.

Middels onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen dit project.

Onze blogs