Kenniskwartier Zuidas

Binnen een paar jaar worden er 119 nieuwe studentenwoningen toegevoegd aan de buurt Kenniskwartier op de Zuidas. Op 9 november tekende woningcorporatie DUWO en de gemeente Amsterdam hiervoor de overeenkomst. KVMC is trots om als integraal adviseur onderdeel te mogen zijn van het ontwerpteam.

Ontwerp
Volgens de huidige plannen zullen er in het gebouw, met een maximale hoogte van dertig meter, 119 studentenwoningen worden gerealiseerd, variƫrend in grootte van 18 tot 25 vierkante meter. Hieronder vallen talrijke groepswoningen met gezamenlijke woonkeukens. Het schetsontwerp van Mei Architects toont veel groenvoorzieningen en het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals keramiek en bamboe.

Daarnaast zal het gebouw voorzien zijn van een gezamenlijke ontmoetings- en studieruimte, een wasserette en een fietsenstalling. Een commerciƫle ruimte van ongeveer 150 vierkante meter op de begane grond zal bijdragen aan een bruisende sfeer in de toekomstige Hildegard von Bingenstraat.

Het verstrekken van integraal advies is voor ons bij KVMC een gezamenlijk proces, waarin collega’s met expertise op diverse vakgebieden samenkomen om advies te geven. Hierbij hebben we oog voor de mogelijkheden en beperkingen van andere disciplines.

Houdt onze website in de gaten voor updates rondom dit project.

Locatie: Amsterdam Opdrachtgever: Duwo Ontwerp: Mei Architects

Onze blogs