BIM

Wat is BIM?

Building Information Model, Building Information Modelling of Building Information Management. De samenwerking door de toepassing van Building Information Modelling (BIM) is inmiddels gemeengoed binnen KVMC.

Integratie en samenwerking

De BIM-methode leidt tot een veel betere integratie en samenwerking tussen alle partijen die zijn betrokken bij de bouwwerkzaamheden, zowel tijdens de ontwerpfase als bij de realisatie van het project. Dit verschaft duidelijkheid in de samenhang tussen het architectonische ontwerp, de bouw en het ontwerp van technische installaties.

Vermindering van de faalkosten

De methode biedt real time inzicht in de gevolgen van ontwerpaanpassingen en -variaties. Deze ontwerpaanpassingen kunnen tot in detail worden gevisualiseerd voor een betere afstemming tussen de ontwerppartners. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van de faalkosten tijdens de bouw en verbetert de planning van de logistieke processen tijdens deze fase.

BIM-projecten

KVMC merkt dat het aantal BIM-projecten de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. Sinds 2010 zijn wij actief in het 3D-modelleren met Revit. Voor KVMC is BIM een digitale vorm van bouwen die de samenwerking versterkt. BIM zorgt ervoor dat we slimmer, beter en efficiënter kunnen werken.

Routine

Met routineprojecten zijn we klein begonnen, zodat we de gelegenheid kregen om te leren. Daarbij hebben wij ons de afgelopen jaren de ‘Big-BIM’ methodiek eigen gemaakt. Met de ervaring van diverse grotere projecten – zoals hotels, kantoren, onderwijsgebouwen, woonzorggebouwen en laboratoria – ambiëren wij het om tot de meest vooruitstrevende ingenieursbureau op het gebied van BIM te behoren.

Wilt u meer weten over de diensten van KVMC?
Neem dan contact met ons op.